Het prachtige Andalusië overal om je heen

Passie voor het leven. Dat is waar het allemaal om draait in de zuidelijkste streek van Spanje.
De vurige, temperamentvolle muziek en dans (el flamenco), de eindeloze variaties op de
heerlijkste tapas of de ongerept ruige natuur; het mooiste van Spanje vindt je in Andalusië!

Het mediterrane klimaat beïnvloedt het weer in Andalusië. De zomers zijn droog en de winters zacht.
Maar binnen Andalusië is er veel verscheidenheid, van de uitgebreide kusten tot de besneeuwde toppen
van de Sierra Nevada.

Andalusie beschikt over een enorme verscheidenheid aan mogelijkheden en natuur.
Er is ongeveer 900km aan kust en aan de andere kant een van de beste skigebieden van Spanje.
U kunt s ochtends skiën in de Sierra Nevada en s middags naar het strand van de Costa del Sol.
Andalusië is vooral bekend geworden om haar geweldige stranden. Vervolgens is ook de cultuur
en historische waarde van deze Spaanse regio erkend met steden zoals Sevilla, Granada, Cordoba
en het plaatsje Ronda. U kunt ook zelf het natuurschoon en de prachtige panoramas van het 'achterland'
van Andalusië ontdekken als bestemming voor uw vakantie.
Kleine, kronkelende straatjes leiden je van ene verrassing naar de andere: verscholen hofjes met
fonteinen en imposante gebouwen met paradijselijke tuinen.

De mensen zijn hier bijzonder gastvrij en hebben een relaxte levensstijl.

Malaga Airport ligt op 30 minuten afstand.
Autohuur is volop aanwezig en wij kunnen eventueel hierin bemiddelen.

Marbella

10minMarbella

Marbella is een van de belangrijkste badplaatsen van de Costa del Sol. Marbella bezit meer dan tien golfterreinen en Puerto Banús is de meest prestigieuze plezierhaven van de Middellandse Zee. Voor mensen die van watersport, golf, en andere sporten houden, zijn er goede faciliteiten in Marbella.

Wikipedia

Youtube

Strand

5minStrand

Tussen de honderden stranden aan de Costa del Sol in Zuid Spanje, zult u zeker een strand vinden wat naar uw zin is. Van Malaga tot Manilva bevinden zich meer dan 70km aan stranden, allen ideaal voor een heerlijke vakantie. De gemiddelde temperatuur van het water ligt het grootste gedeelte van het jaar tussen de 18 en 25 graden. Het merendeel van deze stranden beschikt over verschillende faciliteiten zoals lifeguards, toiletten, barretjes en watersportmogelijkheden.

Selectie van stranden

Youtube
El Torcal

Pueblo Blancos

De witte dorpjes (Pueblo Blancos) van Andalusië zijn een reeks van kleine en grote dorpen in het noordelijke deel van de provincies Cádiz en Málaga in Zuid-Spanje. De dorpen worden gekenmerkt door witte muren en rode of bruine dakpannen. Het gebied is al bewoond sinds de prehistorie, en een aantal van de lokale grotten hebben eeuwenoude rotsschilderingen. Veel culturen hebben hun stempel gedrukt op de regio, maar de meest invloedrijke was die van de Moren.

Wikipedia

Youtube

Malaga

45minMálaga

Málaga is de op één na grootste stad van Andalusië. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Málaga. In 2007 had de stad een officieel inwonertal van 561.250, en in de stadsomgeving van Málaga wonen in totaal 1.074.057 mensen. De stad ligt aan de Middellandse Zee, aan de toeristische Costa del Sol en op slechts 100 kilometer afstand van de Straat van Gibraltar.

Wikipedia

Youtube

Feest

Fiestas

Feesten (fiestas) zijn een vast onderdeel van de spaanse cultuur en het alledaagse leven. Flamenco, dansen, eten en drinken onder de immer aanwezige zon! Het loont de moeite om voor uw verblijf de agenda op internet te raadplegen.

Kalender

El Rocio Volksfeesten

Ronda

1uRonda

Ronda ligt in een bergachtig gebied in centraal Andalusië op ongeveer 750 meter boven zeeniveau. De oorsprong van de stad Ronda is Keltisch. De bouw van de huidige Puente Nuevo werd begonnen in 1751 en duurde 42 jaar. De brug geldt als hét symbool en trekpleister van Ronda en is een van de meest gefotografeerde bouwwerken in Spanje. Zowel Ernest Hemingway als Orson Welles woonden jarenlang in Ronda en beschreven de schoonheid van het gebied. De Belgische groep dEUS nam er hun plaat The Ideal Crash op.

Wikipedia

Youtube

Sevilla

2,5uSevilla

Sevilla is een gemeente en de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andalusië, en van de provincie Sevilla. Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. In 2007 had de stad 699.145 inwoners, en in de agglomeratie Sevilla wonen 1.317.098 mensen.

Wikipedia

Youtube

Gibraltar

1uGibraltar

Gibraltar is een Brits overzees gebied gelegen aan het zuidelijke eind van het Iberisch Schiereiland bij de ingang van de Middellandse Zee. De economie is vooral gebaseerd op toerisme, financiële diensten en de scheepvaart.

Wikipedia

Youtube
fuengirola

20minFuengirola

Fuengirola is een badplaats aan de Costa del Sol in de provincie Málaga in Zuid-Spanje. Het is een belangrijke toeristische plaats met 8 km zandstrand zoals Boliches, Gaviotas en Torreblanca en de lange boulevard, de Paseo Maritimo. Op dinsdagmorgen is er markt (El Mercadillo), de grootste buitenmarkt aan de kust.

Wikipedia

Youtube

 

Studio Marbella © 2013